Wat is systeemtherapie?


Systeemtherapie is een vorm van psychotherapie waarbij de nadruk ligt op de relatie tussen mensen. In het verleden noemden ze deze therapie relatie therapie of gezinstherapie. Kenmerkend voor deze vorm van therapie is dat partners of gezinsleden vaak samen in therapie zijn. Dit is echter niet altijd noodzakelijk, soms is individuele systeemtherapie ook zinvol. 

 

Het doel van systeemtherapie is om naast het verkrijgen van inzicht, verandering te bewerkstelligen in de patronen die met uw klachten verband houden. 


Iedereen heeft in het leven te maken met spanningen en problemen. Dat is normaal en veelal kunnen we dit goed hanteren. Het hoort bij het leven. De spanningen en/of problemen kunnen soms zo groot of hardnekkig zijn dat we er klachten van krijgen. Als er een samenhang is tussen uw klachten en de wisselwerking tussen de mensen in uw leven, dan kan systeemtherapie een goede behandelmethode zijn. Dit kan in de vorm van partnerrelatietherapie, gezinstherapie of individuele therapie. 

 

Ook op de website van de Nederlandse Vereniging voor Relatie en Gezinstherapie (de NVRG) is veel informatie te vinden over systeemtherapie. Klik hier

  

 

 

 

Contactgegevens:

Praktijk de Boer

De Bempte 38

7141 LN  Groenlo

 

E-mail: info@praktijkdeboer.nl

Tel: 06-40070400Locaties: 


De Bempte 38, Groenlo


Gezondheidscentrum: Buitenschans 64 B, 1e verdieping, Groenlo